Tisková zpráva OS ČČK Liberec: Společně pomáháme pomáhat

Přepis tiskové zprávy OS ČČK Liberec. Originální znění si můžete stáhnout zde.

Společně pomáháme pomáhat.

Oblastní spolek Českého červeného kříže ve spolupráci s firmou DIMATEX CS s.r.o. pomáhají sociálně slabým a lidem bez domova. Společná písemná dohoda ze začátku roku 2013 o vzájemné spolupráci mezi těmito organizacemi výrazným způsobem pomáhá humanitární činnosti OS ČČK Liberec. Oblečení nashromážděné v bílých kontejnerech jmenované firmy rozmístěných po Liberci a okolí využívá i Oblastní spolek Českého červeného kříže v Liberci. Přetříděné použitelné oblečení je firmou DIMATEX CS s.r.o. nabídnuto červenému kříži k dalšímu použití.

Červený kříž rozváží oblečení přímo do oblastí, kde se bezdomovci zdržují a osobně je jim darováno. Další je potom k dispozici všem potřebným v ošacovacím středisku ČČK Liberec na Palachově ulici. Naše pomoc se neobejde bez úzké spolupráce s Městskou policií Liberec, která nám monitoruje oblasti míst pobytu bezdomovců a následně tato místa společně navštěvujeme.

Na konci roku 2013 jsme společně s organizací MOST k NADĚJI objížděli vytipovaná místa a předali jsme všem potřené oblečení, přikrývky, malé dárky a teplý čaj. Přes výše uvedenou spolupráci máme velký nedostatek hlavně pánské obuvi, svetrů, zimních bund, rukavic a přikrývek.

Prosíme všechny, kteří chtějí pomoci doneste oblečení, které již sami nenosíte do ošacovacího střediska ČČK Liberec v Palachově ulici 504/7 ( Liduška).

Oblastní spolek Českého červeného kříže Liberec děkuje za podporu f. DIMATEX CS s.r.o. Všem, kteří pomáhají pomáhat a zmírňuji tak tíživou životní situaci našich spoluobčanů.

Karel Studený – ředitel úřadu OS ČČK Liberec